De Pollock 657 lounge chair: It’s back!

Bron: Knoll

Bron: Knoll

It’s back! Met deze woorden herintroduceerde de Amerikaanse meubelfabriek Knoll afgelopen week de 657 Sling-back loungechair van Charles Pollock. Na bijna 35 jaar wordt deze American Beauty eindelijk weer in productie genomen.

Charles Pollock is een bekend designer, hoewel hij in zijn hele leven maar enkele topstukken heeft gemaakt. Meer lezen over Charles Pollock?

Charles Pollock wordt geboren in 1930. Zijn opleiding krijgt hij aan de Cass Technical Highschool en het Pratt Institute in Brooklyn. Zijn kennis van productie doet hij o.a. op als arbeider in de Chrysler fabrieken, waar hij een bijbaantje vindt als zijn ouders naar hun geboortestad teruggaan en hij op eigen benen komt te staan. Hij is dan 16 jaar oud.

Na zijn diensttijd werkt hij enkele jaren samen met George Nelson, met wie hij de Swag Leg Collection ontwerpt voor meubelfabrikant Herman Miller. Na een aantal jaren zijn eigen ontwerpstudio te hebben gehad, komt hij in contact met Florence Knoll, die hem als ontwerper opneemt in het team van Knoll. Daar ontwikkelt hij ook de Executive Chair, een must-have in de jaren ’60 bij het inrichten van kantoorgebouwen. O.a. te zien in de serie Mad Men.

Zijn nauwkeurigheid op het gebied van vormen en lijnen maakt hem uniek. Pas in 2012, op 82-jarige leeftijd, maakt hij een nieuw ontwerp stoel, de CP Lounge chair. Hij sterft een jaar later.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>